Trancereizen

Tijdens worskhops en ceremonies maak ik soms gebruik van trancereizen. Voor mezelf of om anderen ergens heen te brengen.
Trancereizen is reizen zonder de deur uit te gaan. Het is een sjamanistisch fenomeen, die uitgaat van het bestaan van verschillende dimensies. Voor natuurvolkeren horen de andere dimensies dan die van het dagelijkse leven bij ons, zoals het leven zélf bij ons hoort. Meestal lig je in ontspannen houding met de ogen dicht, luisterend naar het monotone geluid van een trommel dat op de hartslag lijkt. Op het geluid van de drum ga je op reis naar andere dimensies en onderzoek je diepere lagen van jezelf. Hierbij kun je allerlei gidsen ontmoeten in de vorm van krachtdieren, maar ook in de vorm van bijvoorbeeld planten, engelen of goden. Aan deze kun je vragen stellen en hele verrassende antwoorden krijgen! Hierbij kun je je ervaringen sturen, aangezien je niet helemaal 'weg' bent. Je bent je nog bewust van jezelf en de ruimte waar je bent.

 

Na een trancereis voel je je meestal ontspannen en uitgerust.
Soms vindt er tijdens een trancereis een emotionele ontlading plaats, waarna je een gevoel van opluchting of verruiming kunt ervaren.Soms maken mensen in een trancereis contact met spirituele energie, wat een gevoel van diepe spirituele verbinding kan geven. 

meer over de trancereis